ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΜΕ Ν 4346/2015 (ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 1.1.2016)

 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε αποκτήσει ιδιαίτερη γνώση και εξειδίκευση στο Δίκαιο του Καταναλωτή και την προστασία των Υπερχρεωμένων Πολιτών – Φυσικών Προσώπων, από τα τραπεζικά  Ιδρύματα και την Υπερχρέωση των Εταιρειών από τον κίνδυνο της ανέλεγκτης Πτώχευσης.

 

Η οικονομική κρίση που ενέσκηψε στην χώρα μας από το 2009-10 με την εφαρμογή των Μνημονίων και των κοινωνικά άδικων οικονομικών μέτρων που έπληξαν σχεδόν κάθε πολίτη και δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση όλων και αδυναμία εξυπηρέτησης των δανεικών υποχρεώσεων στις Τράπεζες, δημιούργησε ένα νέο Κλάδο Δικαίου που αφορά την έννομη Προστασία των Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών από την Κατάσχεση της περιουσίας τους, με σκοπό την οικονομική Ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεών τους με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή και εφικτή η καταβολή μηνιαίων Δόσεων ανάλογη με τα εισοδήματά τους και κυρίως διασώζοντας από τον Πλειστηριασμό την Κατοικία του Δανειολήπτη με παράλληλη μείωση του χρέους του προς τις Τράπεζες, ανάλογα με το ύψος αυτού και την αξία της οικίας του. Ο νόμος Κατσέλη, όπως παρέμεινε να ονομάζεται το σχετικό νομοθετικό κείμενο Ν3869/10 που διέπει την Διαδικασία της Υπερχρέωσης των Φυσικών προσώπων και όπως αυτό έχει τροποποιηθεί συνεχώς έως σήμερα, αποτελεί ένα εξαιρετικό νομοθετικό κείμενο που δίνει στον υπερχρεωμένο οφειλέτη, τα νομικά όπλα που χρειάζεται ώστε να ανταπεξέλθει χωρίς άγχος στην δικαστική διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές του.


Το  δικηγορικό μας γραφείο υπήρξε από τα πρώτα που ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών κατοικίας και των αιτήσεων ρύθμισης υπερχρεωμένων νοικοκυριών (Νόμος Κατσέλη, Ν3869/2010) και έχει ήδη καταθέσει και εκδικάσει κυριολεκτικά εκατοντάδες αιτήσεις από το 2011 έως σήμερα με επιτυχία και γενική αναγνώριση, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, πετυχαίνοντας Δικαστικές Αποφάσεις λυτρωτικές για τους οφειλέτες που βρίσκονταν σε απόγνωση.

Γνωρίζουμε κάθε πτυχή του νόμου 3869/10 και συμβουλεύουμε τους πελάτες μας με τον καλύτερο τρόπο σχετικά με την διαδικασία και την κατάθεση της Αίτησης, ώστε να αποφύγουν περιττή ταλαιπωρία και έξοδα, ψάχνοντας πώς θα ρυθμίσουν τα δάνεια τους και πώς θα σώσουν το σπίτι τους από τον πλειστηριασμό.

Στις συνήθεις περιπτώσεις ρύθμισης οφειλών εντάσσονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι  συνταξιούχοι που έχουν απολέσει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους και είναι πρωτίστως αδύναμοι να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους οφειλές που είχαν διαμορφωθεί όταν είχαν πολλαπλάσια εισοδήματα - ομοίως οι ιδιωτικοί υπαλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι που έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται σε μέγιστο βαθμό.

Επίσης βασική κατηγορία προσώπων που χρειάζονται ρύθμιση των οφειλών τους και μάλιστα με προνομιακό τρόπο είναι οι άνεργοι και ιδίως οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 50 ετών, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξεύρουν εργασία σαν και αυτή που έχασαν και έχουν οικογένεια και τέκνα σε ηλικία με πολλαπλές ανάγκες διαβίωσης !  Ο νόμος για τα Υπερχρεωμένα είναι η μοναδική σωτηρία τους από την απόγνωση, αφού περιλαμβάνει ρύθμιση χρεών με μηδενικές καταβολές για όσο διάστημα είναι άνεργοι και με αντίστοιχο τρόπο διασώζεται και η κατοικία τους !

 

ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν 4336/2015 και του Ν4346/2015 που αφορά όσες αιτήσεις κατατεθούν από 1.1.2016 και μετά προκειμένου να διασωθεί η κατοικία του δανειολήπτη !!

 

 

Ειδικές περιπτώσεις:

Εκτός από την συνήθη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών από Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά προς τις τράπεζες υπερχρεωμένων πολιτών, υπάρχουν και εξαιρετικές περιπτώσεις δανειοληπτών, όπως μικρέμποροι, δηλαδή μικροπωλητές ή μικρές ατομικές επιχειρήσεις που δεν διατηρούν  προσωπικό και οργανωμένο λογιστήριο, έχουν μικρούς τζίρους και κυρίως απασχολούνται προσωπικά στη δουλειά τους, όπως περιπτεράς, μικροπωλητής πλανόδιος και λαϊκής αγοράς, ξυλουργός, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, μηχανικός επισκευών, λαχειοπώλης, κομμωτής, πλασιέ, μοδίστρα, κλπ. Και αυτοί οι δανειολήπτες μπαίνουν στην ρύθμιση του Νόμου 3869 και εμείς έχουμε την εμπειρία και την δυνατότητα ως δικηγόροι να πετύχουμε ευεργετικές αποφάσεις για αυτούς.

Μια ακόμα εξαιρετική περίπτωση δανειολήπτη είναι αυτή που υπάρχουν πολλά ακίνητα στην ιδιοκτησία του  και πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος να ρυθμίσει τις οφειλές του με παράλληλη διάσωση της κατοικίας του αλλά και με αξιοποίηση με τον καλύτερο τρόπο της υπόλοιπης περιουσίας του, χωρίς να χρειαστεί να την απωλέσει εξ ολοκλήρου.

Επίσης, γνωρίζουμε με επιστημονική ακρίβεια κάθε ΕΝΔΙΚΟ ΜΕΣΟ στην Διαδικασία αυτή, όπως ΕΦΕΣΗ κατά απόφασης που απέρριψε αίτηση ή που επέβαλε δυσβάσταχτους όρους ή διέταξε την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ του Οφειλέτη. ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για καταβολές του άρθρου 8.2 ή και του 9.2 του Ν3869 - ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ στην περίπτωση μείωσης των εισοδημάτων ή ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΠΌ ΜΙΣΘΟ ή ΣΥΝΤΑΞΗ δανείου από το ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ.

Η δική μας συμβολή σε αυτόν τον ορυμαγδό υπερχρέωσης αδύναμων κοινωνικά ομάδων είναι η παροχή σωστών συμβουλών, η σύνταξη άριστων δικογράφων και η νομική παράσταση στα Δικαστήρια προς επίτευξη του  καλύτερου αποτελέσματος για τον πελάτη  !

Εάν, συνεπώς, επιθυμείτε επαγγελματική και σωστή Νομική Αρωγή στον τομέα αυτό,μη διστάσετε να απευθυνθείτε με ένα τηλεφώνημα στο Δικηγορικό μας Γραφείο - τηλ. κέντρο/φαξ  2106470902 - για να σας λύσουμε κάθε απορία και να σας βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, δικαστικά ή εξώδικα με τις Τράπεζες !